mandag 12. desember 2011

Hjemlaget julekonfekt - Oppskrifter

Etter en helg med julegaveshopping og nissefest, var det helt på sin plass å runde av uka med en bakedag på søndag. Jeg pakket bæreposer med tørrvarer, oppskriftsbøker og kjøkkenutstyr, og susa avgårde til venninna mi. Det har blitt en årlig tradisjon at jeg og to venninner møtes til bakst før jul.

Ambiøse og positive som vi er, plukket vi ut 7 sorter julekonfekt. Mye av det hadde vi aldri prøvd før, men vi hadde jo hele dagen, tross alt. Vi triplet de fleste oppskrifter, dro på oss forkle og satte i gang.

På planen stod:
- Fløtekarameller
- Konjakkuler
- Daimtrøfler
- Pikekyss
- Peppermynte
- Marshmallows
- Brente mandler

Fort gjort, sa vi...
Det ble ikke helt sånn...
Etter mye pisking, koking og røring, og trilling av kuler var vi ca halvveis... :)
Vi startet rundt kl 13 og da klokka nærmet seg 23.30 kunne jeg se enden på deling av marshmallows og pakking av karameller... Men mandlene måtte vi rett og slett droppe.
Litt småkvalm av sukker og melis, krøp jeg til køys i går og tenkte at neste år blir det ikke så mange sorter på en og samme dag :)
Men det var en hyggelig dag, kakeboksene ble fulle og venninna mi vartet opp med vått og tørt på en eksemplarisk måte. :)



Flere har spurt meg om oppskrifter så jeg tenkte jeg skulle dele de med dere her. Det er enkle oppskrifter, men det er tidkrevende. Så husk å beregne god tid.
I dag tar jeg for meg peppermynte, konjakkuler og pikekyss.


Peppermynte:

1 eggehvite
2-3 dråper peppermynteolje
250g siktet melis

Dette piskes godt sammen. Trill ut små kuler.
Man kan tre mokkabønder ned i kulene, eller gjøre som vi gjorde - rulle de i smeltet sjokolade.



Konjakkuler:

Marsipanpølse (hvis du er veeeldig flink, lager du marsipanen selv ;)
Konjakk
Kokesjokolade

Del opp pølsen i mindre deler. Massèr konjakk i marsipanen. (Du velger mengden selv avhengig av hvor mye konjakk du vil den skal smake)



Trill ut små kuler.



Smelt sjokolade over vannbad og rull kulene slik at de blir dekket av sjokolade.
La kulene avkjøle seg på et kaldt sted.



Man kan også bruke små pepperkakeformer. Vi lagde også noen hjerter.



Pikekyss

3 Eggehviter
90g Sukker
90g Melis
Konditorfarger

Formvarm stekeovnen til 120 grader C
Pisk eggehviten og sukkeret til marengs.
Tilsett melisen, og pisk den godt inn.
Del gjerne opp massen i flere boller og tilsett konditorfarge dersom du ønsker flere farger.




Bruk en sprøytepose, evt med tyll, og sprøyt pikekyssene på bakepapir.
Stek i ca 50min til marengsen blir tørr.







Ettersom vi sitter her nå da, med alle disse godsakene i hus, tenker jeg på et utsagn som jeg lener meg litt på akkurat nå...

Det er ikke hva man spiser mellom jul og nyttår som er så ille, det er det man spiser mellom nyttår og jul... :0)

Så da tenker jeg at vi skal kose oss med julekonfekt i jula med god samvittighet... ;)

Flere oppskrifter kommer de neste dagene.

Ha en fin mandagskveld.





3 kommentarer:

  1. Tusen takk :-)
    Gleder meg til å teste :-)

    SvarSlett
  2. oi, skal si dere har vært flinke!!! her var det mye godt!

    ønsker deg en fin adventstid, og spis litt julesnop for meg også da! *smil*

    SvarSlett
  3. Hei!
    Ta en titt inn til meg ;) Har en hyggelig overraskelse til deg ;)

    Konfekten så fristende ut... :D

    SvarSlett