søndag 18. desember 2011

Julekonfekt - SUPERGODE FLØTEKARAMELLER :0)

Av alle julegodtene, er fløtekaramellene min desiderte favoritt.
Farlig gode, rett og slett...

Her kommer oppskriften - som flere har spurt etter :)

FLØTEKARAMELLER:

Ingredienser:
2 dl sukker
2 dl kremfløte
2 dl sirup
1-2 ss smør
1 dl mandler (hvis man vil)

Fremgangsmåte:
Bland sukker, fløte, sirup og smør i en vid kjele.
Kok massen i ca 45 minutter. Rør av og til, men ikke for ofte.
Har du et digitalt termometer som tåler høy varme, ha det gjerne i blandingen for å overvåke temperaturen. Den bør komme opp i rundt 120 grader.



Det viktigste er at massen tåler kuleprøven: Ta litt av blandingen på en skje og dypp i kaldt vann. Etter noen sekunder skal du kunne røre massen til kule. Er det for seig, må den koke lengre. Er den for hard har den kokt for lenge.
Dersom du vil ha mandler i, hakkes de opp og helles oppi massen.

Hell massen på et bakepapir i en form slik at den blir passe tykk. (Tenk på hvor tykke du vil ha karamellene.)
La det stivne, og del opp i biter.



Pakkes inn i det papiret du vil bruke. (Noe som ikke revner).



NAM NAM... :)


6 kommentarer:

  1. Nam, dette så godt ut! Takk for oppskrift og fremgangsmåte :) Må prøves :)

    SvarSlett
  2. NAmnamnam, vi står å lager dem nå..hååper det blir bra :D

    SvarSlett
  3. Kjempe flott du deler oppskrift og fremgangsmåte:-) Har veeeeldig lyst å teste ut karamellene, men lurte på om dei holder seg lenge? Kjøleskap, krukker på benk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Disse er heeeeelt nydelige <3 Lager dobbel posjon hvert år, og *kremt* de får ikke være i fred så lenge at jeg har opplevd at de blir harde.
      Jeg surrer de inn i cellofan (evt godispapir hvis du får tak i det). Også har jeg oppbevart de i glasskrukke på kjøkkenbenken. Syns det er litt kos som en del av interiøret i jula...
      Bakdelen er at det er sååå lett og forsyne seg med 2-3-6 stk når man går forbi :P hehe....

      Kan også ha i hakka mandler i noen, hvis det er ønskelig. Det er også veldig godt.
      Sjokolade kan man også ha i, hvis man vil ha sjokoladekarameller.
      Men jeg er veldig glad i dem helt "rene" også... ;)

      Slett
  4. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett
  5. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

    myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.com/add-your-food-blog

    Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    myTaste.no

    SvarSlett