lørdag 30. juni 2012

Bleiekake - motorsykkel: Oppskrift

Hei og god lørdag :0)

For et par uker siden lovte jeg å komme med en oppskrift på hvordan man lager en motorsykkel (bleiekake) av bleier. Så her kommer kreasjonen jeg og søss laget...

En venninne venter en gutt i slutten av juli, så da ble det blått i blått :)

1. Rull sammen en bleie og fest den med gummistrikk. (Denne skal være midten av hjulet mens du snurrer bleiene rundt)

2. Snurr en ny bleie rundt midtbleien (den delen med farge innerst)

3. Legg på ny bleie med ønsket avstand. Og gjenta det samme slik at det blir 15 bleier rundt midten. (Finn din måte å holde de sammen på mens du legger på nye bleier. Det kan være litt vanskelig, men man finner en teknikk :)

4. Når 15 bleier har dannet et hjul, knyter man feks et gavebånd rundt slik at alle bleiene holdes på plass. Dette båndet kan dekkes av et penere bånd, slik som bildet viser.

5. Lag 3 hjul.

6. Ta ut de sammenrullede bleiene som utgjør midten i hjulene, slik at det bare blir et hull der.

7. Ta feks. en gulpeklut og trekk gjennom det første hjulet. Endene skal være ca like lange på hver side.


8. Bruk enden på en tåteflaske til lykt, og fest endene på gulpekluten sammen stramt med et strikk eller bånd over denne.

9. Lag en liten avstand på endene og knyt et nytt band/strikk. Tuppene skal utgjøre styret. Disse kan feks kles med sokker :)


10. Tre en ny gulpeklut gjennom fremhjulet, og gjennom begge bakhjulene. La endene møtes mellom de to bakhjulene, knyt en strikk el.l og skjul endene inni hjulene.
Nå er sykkelen fast :)


11. Ved å feste en siklesmekke rundt fremhjulet, får sykkelen en tøffere front. Pynt med bånd der du vil :)
12. Velg hvordan du vil dandere og style resten. Vi laget et podie av sammenrullede bleier, og la et blått helseteppe over de. Så kledde vi på en bamse med diverse babytøy og satte oppå sykkelen. Resten av gavene la vi rundt podiet. Det var feks: Produkter fra babypakke på apotek 1, vaskekluter, smokker, pysjer, ulltøy, babybok, manikyrsett til baby osv.

Håper forklaringen min ikke var helt håpløs... :P

Dagen i dag bruker vi til å male ferdig loftstuen, og kanskje vi får montert skapene sammen i morgen... ? :) Gleder meg sååå til å få kinostua i orden, sånn at vi kan nyte en god film der igjen snart :0)

 
Ha en fin lørdag :0)

1 kommentar:

  1. Utrolig stilig!! Hvor fant du den smekka (sjefen)?

    SvarSlett