onsdag 9. mai 2012

Inspirasjon til barnerom

Nå skal jeg jo i gang med å planlegge innredning av barnerom for første gang, og i den forbindelse har jeg tittet litt rundt på nett etter inspirasjon. Det er jo mye forskjellig og i veldig mange ulike stilarter. De amerikanske barnerommene syns jeg personlig blir too much, men man kan likevel finne innslag i bilder som gir inspirasjon. Kanskje legger man merke til selve sengen, møblementet, en tapet, fargenyanser eller tekstiler osv.
Jeg har noen klare tanker om hva jeg vil med rommet. Det skal være litt babysøtt, men ikke et sukkertøyrom. Det må være et rom hvor barnet sover godt og som er avslappende for oss å være i når vi skal bruke deler av natten der... (?) ;)
Og det må være enkelt å tilpasse det underveis som barnet vokser og blir større. Nå vet vi jo ikke hvilket kjønn det blir ennå (forhåpentligvis får vi vite det på mandag :0).

Her er noen av bildene jeg har kommet over...


Dette bildet ga meg lyst på mørk sjokolade. :)
Likte de organiske formene på veggen.


Dette blir litt sukkertøy for min smak, men jeg syns ideen med å ha skinn under senga var litt morsom. Fikk følelsen av at senga svever på en sky :0)


 Et klassisk hvitt i hvitt- soverom. Det er jo veldig delikat, men personlig liker jeg litt innslag av farger.


Litt spesiell seng med kraftige utskjæringer. Personlig syns jeg det blir litt mye når alt er i samme serie. Liker variasjon og kontraster :)


Dette rommet ga meg følelsen av sommer på et fransk landssted :)


Hvitt i hvitt her også, men noe strammere enn det forrige. Sengen er jo det en legger merke til her.


Romantisk soverom og en stor annerledes seng. Liker tanken på en gyngestol på rommet.


Moderne barnerom med freshe farger. Morsomt innslag med treet og hyllene på veggen.


 Klassisk og romantisk soverom i helt nøytrale farger. Jeg la først merke til stolen.


Stramt og moderne barnerom. Morsomt med den kreasjonen i blått og grønt.

Tydelig jenterom. Jeg likte lampen over sengen, selv om det ikke vises så mye av den. Ser ut som en skjell- lampe i rosa.


Min desiderte favoritt er denne. Sengen har vi allerede valgt for lenge siden. Elsker de behagelige fargekombinasjonene, det stramme mot retro- innslagene i tillegg til at det er lekent :0)
Bildet er hentet fra bloggen Harmonisk Lykke :0)

 Typisk amerikansk :) Hvilken jente hadde ikke vært overlykkelig over å få sove i Askepotts vogn??


...og tenk den gutten som har sengen sin i ei sjørøverskute helt oppe i taket.... :0) Ikke så vanlig med så høy takhøyde på barnerom, men det er jo morsomt utnyttet :)Nå skal jeg gjøre i stand gjesterommet, for i morgen kommer verdens beste mamma på besøk og skal være hos oss noen dager. Gleder meg!

Ha en fin onsdag3 kommentarer:

 1. Caroline Hvalryg9. mai 2012 kl. 05:59

  Jeg likte "Stramt og moderne barnerom" og "Tydelig jenterom" godt =o) Er spent på å se hvordan det blir =o) Håper formen er bra!

  SvarSlett
 2. Ja det er mange ulike stiler på disse bildene. Jeg føler vi må følge stilen vi ellers har i huset, så det blir noen noen moderne innslag, samtidig som det skal være et koselig barnerom :0) Gleder meg selv til å se hva jeg ender på også. Siden vi ikke vet kjønnet ennå, har jeg ikke startet planleggingen, bare titter rundt etter inspirasjon :) Blir enklere når vi vet hva som gjemmer seg i magen :)

  SvarSlett
 3. Ååååå, utrolig vakre rom! Nå fikk jeg masse inspirasjon. Det grønne i fransk landstil eller nr to med de lilla detaljene er mine favoritter ihevrtfall:-)

  SvarSlett