mandag 30. april 2012

Gjesterom - soon to be barnerom :)

For noen år siden pusset vi opp gjesterommet vårt, og det har vært flittig brukt i disse årene. Familie og venner nordfra dumper innom nå og da, og flere ganger ender vinkvelder med venninner med at de sover over, og det er jo veldig hyggelig :)

Jeg har en formening (særlig siden jeg har familie/venner i en annen landsdel) om at gjester som kommer til oss skal få ha sitt eget space og plass til koffert ++, sånn at de vil trives. Vil ikke at de skal føle seg i veien. Syns også det er viktig at de sover godt (besøkene nordfra kan fort vare 1 uke), derfor har vi sørget for en god seng og deilige dyner/puter.

Nå har jo situasjonen vår endret seg noe da, og gjestene må vike plassen for husets nye beboer. Dermed kommer kontoret vårt til å bli kombinert med gjesterom, også skal gjesterommet tilpasses en liten baby :0)
Har lenge lurt på hvordan det ville bli å få innrede et barnerom, og nå er det min tur til å gjøre nettopp det :0)

Slik ser rommet ut i dag:  
Vi malte panelet i taket med glans 90, og samme maling spraymalte vi på den gamle furu- slagbenken. Der har vi ekstra puter til den som trenger det. Veggene ble malt i en lys gråtone. Den tapetserte veggen ser mørkere ut på bildene enn den er. Den er i en varm lillafarge og mønster i sølv og sort.Da vi pusset opp gjesterommet var det bare et rom som ble brukt som bod. Men da vi fikk lagt mere gulv på loftet, fikk vi flyttet en del saker opp. Fortsatt så vi det store behovet for oppbevaring, og bestemte oss for at en god og permanent løsning skulle inn på gjesterommet.
Resultatet ble en skyvedørsgarderobe fra HTH. Den er jeg veldig fornøyd med. Dørene er i hvitt glass, ikke med grønnskjær og ikke gjennomskinnelige - love it!
Vi ville utnytte plassen best mulig pga skråtak, derfor er dører/innredning skredderlaget etter mål.
Innredningen er en kombinasjon av hyller, heng, og flotte kurver med tett bunn, fulluttrekk og demping i skinnesystemet. Dørene har magnetisk plassering slik at hver dør har sin faste plass. Det er veldig praktisk siden det er så mange dører. Det er også demping i dørene mot veggene.
Dette skal jo bli klesskapet til mini så vi har tenkt litt praktisk i planleggingen. Vi kan feste enda en stang i heng-delen slik at det kan henges opp to rader mens klærne er såpass korte.
Skuffene er perfekte til tøy/sengetøy, og de brede hyllene tenkte jeg skulle brukes til oppbevaring av lekekasser og bøker osv....

Nå skal rommet gjøres om til barnerom, og jeg er i tenkeboksen :0)
Kommer mest sannsynlig bare til å ta ned tapeten og gjøre noe nytt der, og la de andre veggene være gråe.
Så skal den store senga og slagbenken ut, og nytt inventar inn :0) 

Gleder meg til planleggingen :0) Må bare få vite kjønnet på lille Sprell først ;)

Ha en fin mandagskveld og nyt fridagen i morgen :0) Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar